Groepstraject kind en scheiding

In het najaar van 2021 start een nieuw groepstraject (10 bijeenkomsten) voor kinderen van 9 t/m 12 jaar.

Spelend in verbinding

Groepstraject voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. In echtscheidingen waarbij de ouders in conflicten zijn kunnen kinderen verstrikt raken, waardoor kinderen gaan worstelen met hun loyaliteit, zich schuldig voelen en schamen.

Daaronder liggen gevoelens van verdriet, boosheid, angst en pijn. Kinderen voelen zich onveilig. Deze gevoelens kunnen of willen de kinderen niet uitten om zichzelf en hun ouders te beschermen. Daar deze zich geen weg naar buiten kunnen vinden ontstaan er gedragsproblemen. Doel van het groepstraject voor kinderen is dat zij leren dat deze gevoelens heel normaal zijn en deze ook mogen laten zien. Dat zij niet de enige zijn (wat ze wel vaak denken). Dat ze zowel van hun moeder als van hun vader mogen houden.

Groepstraject “De Verbinding” (Spelend Verbinden) voor kinderen.

Door middel van spel, visualisaties, bewegen, vertrouwensoefeningen & ontspanningsoefeningen kinderen op een speelse manier leren hun gevoelens te uitten en niet op te kroppen. Te laten vertellen over wat ze voelen en er zo ruimte aan te geven. Kinderen vertrouwen geven dat het niet hun schuld is dat ouders gescheiden zijn.
Bij de start zullen ouder(s) aanwezig zijn om met elkaar afspraken te maken over wat wel/niet verteld wordt. De ouder(s) geeft het kind de ruimte zijn eigen proces te doorlopen. Ook tussendoor en aan het einde zullen de ouders uitgenodigd worden om zo te oefenen in het op een andere manier omgaan met de emoties van de kinderen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar bovenstaand aanbod,
bel gerust voor meer informatie naar 06-30257098. Aanmelden kan via: info@buro-one.eu